Pressure washer power

eddieguy

Hero Member
Joined
Dec 1, 2006
Messages
418
Points
18
Looking to purchase a pressure washer and if I can get a good price for the one I have pictured here I might buy it.

This is an electric model with max of 2100 psi I know this is electric and I got it posted in small engines but I figured you all wouldn’t be too upset we it’s that

It’s suppose to be a dewalt new in box. Looks like it’s a stackable deal that might b more useful in storage.

My real question is this item has a 1.2 gallon per minute capacity and was wondering if that would b suitable. It’s to be used probably around 6 or 8 times a year total on a couple average size houses. Thanks for responses in advance
 

eddieguy

Hero Member
Joined
Dec 1, 2006
Messages
418
Points
18
Looking to purchase a pressure washer and if I can get a good price for the one I have pictured here I might buy it.

This is an electric model with max of 2100 psi I know this is electric and I got it posted in small engines but I figured you all wouldn’t be too upset we it’s that

It’s suppose to be a dewalt new in box. Looks like it’s a stackable deal that might b more useful in storage.

My real question is this item has a 1.2 gallon per minute capacity and was wondering if that would b suitable. It’s to be used probably around 6 or 8 times a year total on a couple average size houses. Thanks for responses in advance
 

Attachments

  • DEF39BF0-3A8B-4AF9-AE89-82BA3C2561AF.png
    DEF39BF0-3A8B-4AF9-AE89-82BA3C2561AF.png
    1.3 MB · Views: 2

nickb2

Wrench. Diagnostic Tech.
Joined
Nov 22, 2008
Messages
13,016
Points
83
Location
St-Hyacinthe, Quebec, Canada
Dear eddie , what I want to know is what this draws as amperage, cuz mine clicks the breaker in a 15 amp breaker. You might want at leasdt a 20 amp breaker, better yet a 30.

post the specs of the machine or I will find it myself.


Anyway eddie, hope all is well in your neck of woods, me, just working as usual, probability too much, don't have time to finesse my stang even less to come here often.

Ok, found it, it states it draws 13amps, yeah, just like mine, need at least a 20 amp breaker.

 

nickb2

Wrench. Diagnostic Tech.
Joined
Nov 22, 2008
Messages
13,016
Points
83
Location
St-Hyacinthe, Quebec, Canada
Iike the 3 year warranty of dewalt, shows they stand up and dont give a chinsy 1 year china job warranty, my karcher one I got similar gave out after one year, but you must know, I bought it used. But I only paid a bone for it. In canada terms, a bone means a hundred
 

eddieguy

Hero Member
Joined
Dec 1, 2006
Messages
418
Points
18
Thanks for the info as far as amps drawn and breaker needed

I have been pretty quiet on here lately because I broke down and bought a new . A 2023 Toyota Corolla hatchback hope it gives me years of reliable service

I appreciate the fact you all strive to provide Help on this site to help folks troubleshoot. Still have my old 2023 Toyota RAV4. In a few days I will provide what info I can to see if you all can give me some troubleshooting tips on it
 

nickb2

Wrench. Diagnostic Tech.
Joined
Nov 22, 2008
Messages
13,016
Points
83
Location
St-Hyacinthe, Quebec, Canada
I have to retract a bit, lately I have been harsh on china, But nothing I buy from them ever works for very long.

However, the Chinese ppl are very assiduous. And sometimes my comments may offensive.

So that was me apologizing I miss coming here on a daily basis and t5alking to guys and sometimes gals, shoot shyte, but site is low on traffick, and loose interest. But yeah, I especially like you eddie, your a straight shooter.

Hint, if you ever need some tools, check out tekton and they state where tool is made. I bought a few tools from them, The china ones didnt last long, the taiwan jobs fair well, but the USA one are tough.

I like the two foot half inch ratchet, as I get older I like the extra leverage. 58bucks, taiwan. Looking to buy one of the their tool chesty, made in canada. As a usa guy, you got to know your neighbour, if they make a tool box in canada, you know its gonna be tuff as nails.


The only thing made in china are the liners. Anyway off topic, but I would like for you to check out that link, and say what you think about that tool chest box and tell me. if you had a need for it, would you consider it? Cuz the mac or snap equivalent is pricey.
 
Last edited:

eddieguy

Hero Member
Joined
Dec 1, 2006
Messages
418
Points
18
I don’t know tekton but I’ll ask around from some guys here that might know something on that cabinet

If I’m reading your post right tekton manufactures tools in the three countries you stated with large differences in quality .
You would think tekton would want to maintain the same quality in their tools regardless where they are manufactured
 
Top